De Bed en Breakfast "Domaine du Chien"
Altijd opnieuw was het een probleem om met onze honden een Duitse Herder en een Labrador op vakantie te gaan (inmiddels zijn wij twee en half jaar verder en in het bezit van 5 honden). En hond wilde nog wel lukken maar twee honden werd al weer moeilijker. En hadden we eenmaal een adres dan was de auto volgeladen met alles voor onze viervoeters. Manden, dekens, bakken, handdoeken, extra riemen en een grote hoeveelheid voer die ze tijdens de vakantie verorberen. Om vervolgens nog ergens bovenop nog een reistasje van ons te proppen. En dan natuurlijk zorgen dat de honden er ook nog bij konden. Het vinden van een leuk restaurant was eveneens een tijdrovende bezigheid. Na onze laatste vakantie besloten wij alles in Nederland op te geven om in de Ardennen een perfect vakantie adres voor honden en hun baasjes te creren. De inmiddels compleet verbouwde boerderij heeft vijf kamers alle zijn ingericht om het de viervoeters en de tweevoeters naar hun zin te maken. Ieder kamer heeft een eigen toilet en douche of bad. Voor de honden staan er op de kamers etensbakken en liggen er heerlijk hondenbedden en voor u een comfortabele boxspring. De honden mogen door heel het huis los lopen, spelen en gebruik maken van de bank voor de openhaard. U kunt bij ons met 1 hond logeren maar ook met meerdere honden bent u welkom. Tevens bieden wij heerlijke vegetarische gastenmaaltijden. Deze worden volledig bereid met biologische producten. Bij aankomst staat er voor u een drankje klaar en voor de honden is er natuurlijk een biologische vleessnack.

U kunt bij ons niet alleen terecht voor een consult, cursus of workshop maar ook voor een heerlijk lange of korte vakantie. Ons huis ligt in het dorpje Devantave midden in de bossen.

Wanneer u bij ons komt logeren en u hebt schone en bruikbare honden spullen zoals riemen, dekens, manden dan kunt u deze bij ons afgeven. Ook medicijnen, tekenbanden, verband, gaas en hondenvoer zijn welkom. Wij zullen er zorg voor dragen dat deze spullen terechtkomen bij www.dierenproject.nl. Natuurlijk kunt u de spullen als u in de buurt woont ook zelf afleveren.

De omgeving

Ardennen: natuur, cultuur en actie in een bijzonder omgeving

In de Ardennen kan men zonder ver te reizen een bijzondere vakantie vieren. De natuur is heel gevarieerd en biedt verrassende en fraaie uitzichten. De kans dat u tijdens een wandeling reen, edelherten of een kolonie wilde zwijnen tegen komt is hier nog steeds groot.
V oor de actieve vakantieganger zijn er genoeg mogelijkheden voor het sportieve element. Vooral het beklimmen van rotswanden, kanovaren en het verkennen van het landschap per mountainbike. Wandelfanaten komen aan hun trekken in de uitgestrekte en relatief dunbevolkte heuvel en bosgebieden.

Devantave

Het dorp Devantave is gelegen boven aan de vallei van de Ourthe, op 380 meter hoogte. Het is omringd door prachtige bossen en valleien. In dit dorp vindt u onze Bed & Breakfast
In de onmiddellijke omgeving kan je diverse wandelroutes lopen langs bewegwijzerde en onbewegwijzerde paden. Deze laatste voor wandelaars met een uitstekend richtingsgevoel. Men kan hier dan ook nog uren dwalen zonder een mens tegen te komen.

Vanuit Devantave bent u in 10 minuten rijden al in La Roche. Ook de bekende grotten van Hotton liggen bijna op loopafstand. En voor een bezoek aan het kleinste stadje ter wereld Durbuy is het 20 minuten rijden.
Ook Langlaufers kunnen hier hun hart op halen op 7 km ligt Samre waar je in de winter kunt langlaufen en iets verder ligt de Baraque de Fraiture met ski- en langlaufpistes.

Bezienswaardigheden:

La Roche

La Roche biedt u een grote keuze aan activiteiten zowel sportief als op cultureel gebied. De 250 kilometer uitgezette wandelingen voor wandelaars en fietsers en 20 kilometer voor afvaarten van de Ourthe zullen de sport en natuurliefhebbers tevreden stellen.

Hotton

De grotten van Hotton zijn de enige toeristische grotten van het land die in hun geheel geklasseerd zijn door de Koninklijke Commissie van Gebieden en Monumenten. Kort geleden hebben de grotten een nieuw toeristisch circuit gekregen die drie keer langer en twee keer dieper is. U kunt naar de oppervlakte terugkeren per lift (35 meter).

Durbuy

Het "kleinste stadje ter wereld".
Het oude hart van de stad is een niet te missen uniek plekje. Een korte wandeling door een doolhof van middeleeuwse steegjes heeft een charme die niemand onberoerd kan laten.

Samre

Samre is een favoriet langlaufgebied, statistisch valt hier de meeste sneeuw. Het gemiddelde tussen 1985-1987 viel er 54 dagen per jaar sneeuw op de grond van Samre en 29 dagen met meer dan 10 cm sneeuw.

Baraque de Fraiture

Hier kunt u skin en langlaufen, er zijn 4 sleepliften, lengte van de afdalingen 2 kilometer met een hellingpercentage van 15%, de langste afdaling is 1000 meter. Ook is er een mogelijkheid voor het huren van sneeuwscooters en quads.

En het gehele jaar door vindt u overal antiek-, brocante en streekmarkten.

Meer informatie en vele fotos van ons huis, onze gasten en de omgeving kunt u vinden op:

www.domaineduchien.be
www.domaineduchien.nl